2014-10-14 13:03:47• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Északi pontokra utaznak a magyarok és a románok

Edzésben a feröeri válogatott
Edzésben a feröeri válogatott

Egyaránt Észak-Európában, Feröer-szigeteken illetve Finnországban folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatát az F csoportban Magyarország és Románia. Amíg azonban előzőnek magabiztosságot adhat a Bukarestben kiharcolt pont, addig utóbbi fölött a szombati eredmény miatt viharfelhők gyülekeznek.

A magyar labdarúgó-válogatottban több játékos is "komoly gonddal" küszködik a Feröer-szigetek elleni találkozó előtt, így Dárdai Pál szövetségi kapitány egyelőre nem tudja pontosan, hány helyen változtat majd kezdőcsapatán a Bukarestben 1-1-es döntetlent elérő együtteshez képest.

"A regeneráció sikeres volt, akik nem játszottak, azok megkapták a terhelést. Ugyanakkor egy-két játékosom csontig besavasodott, így csak a mai edzést követően döntünk majd" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a román fővárosban debütáló szakember, aki hozzátette, tisztában van azzal, hogy a keddi Európa-bajnoki selejtezőn nekik kell majd irányítani a játékot.

Újságíró kérdésre Dárdai Pál reagált arra is, hogy nemrég a Facebookon alakult egy csoport, amelynek követői azt szeretnék, ne csak az idei négy mérkőzésen, hanem hosszú távon ő irányítsa a nemzeti csapatot. Ezzel kapcsolatban a tréner leszögezte, ilyen kérdéseket egyelőre nem is lehetne feltenni, ezzel majd csak akkor lehet egyáltalán foglalkozni, ha a csapat begyűjti az általa maximális célként kitűzött hét pontot, ettől függetlenül a "felesége dönt majd".

A feröeriek elleni találkozót a torshavni Nemzeti Stadionban rendezik, amely egy kicsi, 100x65 méteres, azaz gyakorlatilag minimális nagyságú műfüves pályát foglal magában. "Nem véletlenül csinálták annak idején ilyenre ezt a pályát, ők a túlélésért játszanak, jól zárnak és bíznak a kontrákban. Persze az ilyen játéknak is megvan a maga ellenszere. Az ilyen mérkőzéseken a szerencsefaktor is szerepet játszhat, amelyet egy futballista a munkával érdemel ki. A játékosok keményen dolgoztak, nem véletlenül lett döntetlen a bukaresti mérkőzés sem" - jelentette ki Dárdai.

A sajtótájékoztatón részt vett Korcsmár Zsolt, aki számára nem idegen a környezet, ugyanis a norvég Brann Bergen játékosaként többször is műfüvön játszották a bajnokikat. "Hajtós meccset várok, amelyen remélem, a mi akaratunk érvényesül majd. Norvégiában hasonló a kultúra és a mentalitás, így biztos vagyok abban, hogy a szívüket-lelküket kiteszi majd a feröeri csapat a pályára, de természetesen mi is így teszünk majd" - fogalmazta meg várakozásait a válogatott védője.

Dárdai Pál szövetségi kapitány magyar idő szerint 18 órától vezényel edzést a válogatottnak, amely az Európa-bajnoki selejtezősorozatban két meccs után egy ponttal áll és kedden 201.45-től lép pályára Torshavnban.

Amíg Magyarország és Feröer-szigetek első alkalommal néz egymással farkasszemet (már ami a felnőtt válogatottat illeti), addig Románia és Finnország immár kilencedszer csaphat össze. Az eddigi mérleg elsőprő román fölényt mutat, hisz a skandinávok hat vereség mellett mindössze két döntetlent értek el. Jeleg viszont mindketten négy ponttal állnak az F csoportban: a finnek a Feröer-szigetek legyőzése után döntetlent jártszottak a görögök ellen, míg Románia az athéni siker után ugye Bukarestben nem bírt Magyarországggal.

A bukaresti sajtó értesülései szerint ennek következtében a Szaúd-Arábiába való szerződését megelőző utolsó meccsén (?) Victor Piturca öt helyen készül megváltoztatni a kezdőcsapatát: a védelem jobb oldalán Srdjan Luchin veheti át Vlad Chiriches helyét, aki középre húzódik a magyarok ellen gyorsan megsérülő Sorin Goian és a helyére beálló szatmári Florin Gardos pótlására. A középpálya közepén Mihai Pintilii helye biztos, mellette viszont nem Ovidiu Hoban, hanem Andrei Prepelita kaphat helyet. A jobb szélen Gabriel Torje helyettesítheti Alexandru Maximot, a legmeglepőbb húzás viszont az lenne, hogy a Király Gábor kapujába betaláló Raul Rusescu helyére Bogdan Stancu állna be. Itt kell megjegyeznünk, hogy amennyiben pályára lép. Ez lesz Razvan Rat 100. meccse a címeres mezben.

Ami a finneket illeti, leginkább három játékosra érdemes odafigzelni: Nicklas Moisander a világhírű Ajax csapatkapitánya és általában a védelem oszlopa, Roman Eremenko a csapat talán legjobbja, ő a CSZKA Moszkva motorja, míg Teemu Pukki a Sevilla neveltje, megfordult a Schalkéban is, jelenleg a Celtic kölcsönjátékosaként szerepel a Bröndby-ben.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Király Gábor - Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Tőzsér Dániel - Simon Krisztián, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Feröer-szigetek - Magyarország 21.45 m1
Finnország - Románia 21.45 TVR1
Németország - Írország Sport1, DigiSport1.ro
Dánia - Portugália Sport2.hu, DigiSport2.ro
Görögország - Észak-Írország DigiSport3.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: